top of page
Keresés

Szabadulj meg az ekcémától!

Mi is az ekcéma? A bőr felszínes gyulladása, amely hólyagokat, bőrpírt, duzzanatot, nedvedzést, hámlást és rendszerint viszketést okoz. A kontaktekcéma a bőrrel érintkező anyagok által kiváltott allergiás reakció, gyulladás.

Hogyan ismerjük fel? A bőr kivörösödik, megduzzad, majd hólyagocskák jelenhetnek meg, melyek kifakadhatnak, váladékozhatnak. A folyamatot heves viszketés kíséri. A kontaktekcémánál először csak ott alakulnak ki a tünetek, ahogy az allergénnel találkozott a bőr, de később ez továbbterjedhet. Egyszerű bőrpírtól kezdve az erősen viszkető, vörös és hólyagos tünetekig különböző fokú lehet.

Kiknél fordul elő és hogyan alakul ki? Az ekcéma allergiás reakció, legtöbbször olyan közönséges anyagokra, mint a bizsu, nylon, farmer, antibiotikum, kozmetikai szerek (testápolók, samponok), stb. Ebből adódóan bárkinél előfordulhat. A tünetek van, hogy csak pár nappal később jelennek meg. Sok bőrvizsgálati teszt kell, hogy meghatározzák, mi a kiváltó allergén, és mekkora az allergia foka.

Mit csináljak vele? A legfontosabb, hogy megtaláljuk, és eltávolítsuk az allergént. A helyi kezelés elsődleges célja, hogy a gyulladást csökkentse, illetve elkerülje a felülfertőzést. Ha nedvezik, vagy gyulladt, javasolt hűtő, nyugtató borogatást használni, melyek után, tisztító, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő kenőcsökkel érdemes kenegetni. Fontos, hogy orvosi utasítás hiányában ne használjunk szteroid alapú krémeket, mert ezek súlyosbíthatják a tüneteket. Hogy megelőzzük, sokszor elég, ha elkerüljük az allergiát kiváltó anyagokat. Figyeljünk oda a fürdésekre, ne időzzünk sokat a kádban, használjunk olyan szappant, mely nem távolítja el a bőr természetes zsír és faggyú rétegét, erre legalkalmasabbak a natúr szappanok, valamint dörzsölés nélkül törölközés. A legkönnyebben a könyök, térd, nyak és arc száradnak ki, ezeket érdemes krémezni, és ha kipirosodik, semmiképpen se vakarjuk.

Az Euphoria kínálatából a szamártejes termékeket ajánljuk, mivel a szamártej omega 3 és 6 zsírsavat tartalmaz, ami hámlasztja a bőrt, vitaminjaival és ásványi anyag tartalamával pedig táplálja, hidratálja az irritált bőrt.

Használd szappan vagy tastápoló formájában minden nap!


APHRODITE Olívaolajos és szamártejes szappan magnólia illattal

APHRODITE Olívaolajos és szamártejes szappan levendulával

APHRODITE Fiatalító szérum testápoló tej


51 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page