top of page
Keresés

Segítség, jön a nyár! - 1. rész kerek popsi

Az első gondolatod biztos az volt, hogy miért nem készültem fel eddig, hiszen minden tél után jön egy tavasz, amit nyár követ és a strandra ki kell jutni anélkül, hogy az ember hosszú nadrággal takarná a lábát vagy a fenekét. És a bőre is láthatóvá válik.


Semmi ok a pánikra! Van még legalább egy hónapod!


1. Alakformálás.


Többségében a fenék, comb és csípőtájék az, amit gyorsan szeretnénk „partiképessé” tenni.


- sosem késő elkezdeni a mozgást, ami felkészít az aktív időtöltésre vagy ami segít egy kívánatosabb külső elérésében.

- ha jártál edzőterembe vagy uszodába télen is, akkor nagy eséllyel nem érzed meg, ha egy bicikli túrára vagy egy SUP evezős nyaralásra mész idén, nem kell extra testmozgást végezned.


De mi van azokkal (és valljuk be, sokan ebbe táborba tartozunk :) ), akik viszont nem igazán mozogtak az év "sötétebbik" felében? Pár apró tipp:


Sétálj minden nap!
Séta minden nap

Kezdj el sétálni! Minden nap. Gyerekkel vagy kutyával, esetleg a pároddal. Mindegy, de legyen napi program, minden nap induljon be a vérkeringés, hogy a lábad, tested, belső szerveid oxigénnel feltöltődjenek. Emeld meg a napi lépésszámodat. Ha eddig 2000 volt, akkor legyen 4000, a napi 6000 lépés már sokat segít a fittség fenntartásához.
Guggolás a szép popsiért
Guggolás minden órában

Guggolj, guggolj, guggolj! Ha nem szeretsz nagyon kifáradni, akkor tedd napjában többször. Úgyis sokan ülőmunkát végeznek, amit meg kell szakítani óránként. Ilyenkor egy kisebb lakásban nehéz egy kört futni, guggolj csak 20-at. De minden órában! Hidd el, sok kicsi is sokra megy. Ha ez kevés, akkor guggolásból ne csak felállj, hanem ugorj is! Ha még több erőd van, akkor próbálj ki egy 30 napos popsi kihívást. Nem lesz olyan feneked, mint Jenifer Lopeznek, Rihannának vagy bármelyik latin-amerikai celebnek, de sokat tudsz javítani vele popsid kinézetén. Íme egy példa: ITT, de Pinteresten is találsz sok magyar nyelvű naptárat a napi program összeállításához!Emelgesd a lábadat! Bármilyen irányba, bármilyen testtartásban. Ha a saját súlya kevés, akkor vegyél homokkal teli, lábra erősíthető súlyokat és azzal emeld térdelésben hátrafelé vagy oldalra behajlított térddel, szék háttámlájába kapaszkodva hátrafelé nyújtott lábbal vagy oldalt fekve felfelé behajlított térddel. Elég mindegyikből 10 darabot csinálni (mindkét lábbal) és aztán növelni a sorozatot, amikor már gyorsan megy és nem is lihegsz annyira. A lényeg, hogy érezd, hogy az izmaidnak kicsit azért megerőlető volt. Ha már jól megy, akkor a mozdulatokat ki is tarthatod pár másodpercig.

Emelgesd a csípődet! Feküdj a hátadra és hajlítsd be a lábadat és úgy emelgesd a csípődet. Mikor felemeled, figyelj arra, hogy az izmok megfeszüljenek és akár tartsd is ki a mozdulatot pár másodpercig.


Tehát ne add fel! Júniust végig mozogva júliusra már egy egész más popsival állhatsz a Balaton partján!

122 megtekintés1 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page