top of page
Keresés

Napvédelem natúr kozmetikummal

A május a bőrrák tudatosságának hónapja!!!


A nők többsége tudja, hogy az év minden napján kellene napvédő szereket használniuk, felmérések szerint azonban mindössze harmaduk teszi ezt valóban.

Ami érdekes, hogy a napvédőt nem használók közül sokan bűntudatot éreznek, mégsem kezdik elhasználni, pedig tudják, hogy a naptejek megóvják bőrünket a káros sugárzás negatív hatásától, így védenek a ráktól, és segítenek megelőzni, késleltetni az öregedés jeleit, a bőrfoltokat és a ráncokat is. Sokan annyit tesznek lelkiismeretük megnyugtatása végett, hogy fényvédős sminket használnak. De az nem elég.


APHRODITE Fényvédő arckrém erős védelemmel 50ml


Milyen tévhitek vannak és mit tegyünk, hogy ne legyen bajunk a napon?


Sokan azt gondolják, hogy a napvédő krémekben lévő vegyszerek valószínűleg károsabbak, mint maga a napfény


Ez csak abban az esetben állja meg a helyét, ha nem megfelelően ellenőrzött terméket használunk. Mindig olvassuk el az összetevőket. Illetve, ha tehetjük, használjunk természetes alapanyagokból álló krémet. Őseink a földeken disznózsírt használtak, hogy ne égjenek le. Az olajok, zsírok jól blokkolják a sugarakat, védve a bőrt. Az olívaolaj is erős védelmet nyújt a sugarak ellen, jó megoldás természetes védekezéshez. APHRODITE napvédelem


Mások attól tartanak, hogy nem jutnak elég napfényhez


Nem csak a strandon, napozás közben ér minket a napfény, az emberek többsége tudtán kívül heti nagyjából 12-14 órát van UV sugárzásnak kitéve. Azzal is elegendő sugárzást kap a bőr a D-vitamin előállításához. Napi 20 perc kar és arc napoztatással elegendő napfényhez jut a szervezet.


Sokan unják újra meg újra felkenni a napvédő krémet


Két óránként öt percet megér az egészségünk és bőrünk fiatalsága. Ha fürdőruhában vagyunk a szabadban huzamosabb ideig mindenképp kenjük a bőrünket. Esetleg kérjünk meg mást, hogy tegye meg nekünk ezt a szívességet. Ezen a téren pedig szülőként mindenkinek nagyobb felelőssége van, hisz a gyerek nem tudja milyen veszélynek van valójában kitéve és milyen következményekkel jár, ha elszalad a „naptejezés” elől.


Van, aki túl drágának találja a napvédő termékeket


Bár nem olcsó termékekről beszélünk, a későbbi következmények kezelése sokkal többe kerül, emellett fájdalmakkal is járhat. Érdemes sokszor keveset költeni rá és megelőzni a nagyobb bajt vagy a későbbi elcsúnyulást.


Sokan azt állítják, hogy nincs szükségük napvédelemre, mert a bőrük olyan típusú


Kutatók szerint a hispán származásúak genetikailag sokrétűbbek más csoportoknál, ezért még ha sötét bőrűek, akkor is ugyanúgy leéghetnek, mint a német vagy ír származásúak. Ami még nagyon fontos, hogy a sötét bőrűek a betegség későbbi szakaszában fedezik fel a bőrrákot bőrük alapszíne miatt. Az viszont igaz, hogy a mai szokások – miszerint nyáron két hét szabadság alatt legyünk barnák, hogy lássák, hogy milyen jót nyaraltunk – nem tesz jót a bőrnek. Óriási stressz a nagy dózisú UV sugárzás a felkészítetlen bőrnek. A mezőgazdaságban dolgozók azért égnek le ritkábban, mert ők tavasztól kezdve folyamatosan és fokozatosan egyre többet vannak a szabadban és így bőrük fel tud készülni az egyre nagyobb mennyiségű sugárzásra.


AjakvédelemNem csak arcunk vagy testünk bőre van kitéve a sugárzásnak, de ajkunk is. Kevesen tudják, de a téli sportok közben is leéghet az arcunk és az ajkunk is. Nyáron mindenki ajka érintett a napvédelemben. Védelem nélkül jobb esetben csak nem vesszük észre, hogy bejut a szervezetünkbe a sugárzás, rosszabb esetben estére száraz, cserepes lesz, de akár fel is duzzadhat és aztán napok alatt jön csak rendbe. Érdemes ajakír használni szánkra. APHRODITE ajakápolás


Betegségekkel kapcsolatosan:


Sokan azt hiszik, hogy a bőrrák könnyen gyógyítható rákbetegség


Az UVB sugárzás a két leggyakoribb bőrrák típus, a bazális sejtes karcinóma és a pikkelysejtes karcinóma kialakulásához vezet. Az UVA sugárzás mélyebbre hat a bőrben, és a leghalálosabb bőrrák fajtát, melanómát válthat ki. Igaz, hogy ha idejében kimutatják, általában gyógyítható a melanóma, ennek ellenére Magyarországon 700 ember halálát okozza évente. Rendszeresen menjünk melanóma szűrésre!


Naptej/nap allergia


Vannak napallergiások, nekik nem marad más, mint a fény teljeskörű kerülése. A napallergia (urticaria e solare) abban különbözik egy erős leégéstől, hogy a kiütések, hólyagok nem csak a napfénynek kitett területeken jelennek meg, hanem akár a ruha alatt is jelentkezik. Nekik ajánlott mindig használni naptejet, azonban figyelni kell, mert lehet, hogy az allergiát épp a naptej valamelyik összetevője okozza. Vannak olyan összetevők, amik napfényre kerülve allergiás reakciót váltanak ki. És ez előfordulhat akár évekig használt és jól bevált krémünk esetében is. Kerülni kell minden tudott allergizáló összetevőt és lehetőség szerint természetes alapanyagú termékeket használjunk.


54 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page