top of page
Keresés

Mitől öregszik a bőröm?

Mitől öregszik a bőr?
Öregedő bőr

Az évek múlásával bőrünk is, ahogy a szervezetünk többi része is, öregszik. Bőrünk idővel egyre szárazabbá válik, ráncok és elszíneződések jelennek meg rajta és sajnos veszít rugalmasságából, feszességéből is.

Az öregedési folyamat lefolyása eltérő lehet. Ez függ a génektől, ezt örökletes vagy belső öregedésnek is nevezik. Másrészt a környezet és az életmód befolyásolja annak elhúzódását vagy éppenséggel felgyorsulását, ez a külső öregedés. A genetika ellen nem sok mindent lehet tenni, ám a külső öregedést egészséges életmóddal, a bőrt rongáló káros szenvedélyektől való leszokással (dohányzás) vagy a környezet káros hatásai ellen való védekezéssel (fényvédők rendszeres használatával) lelassíthatjuk.

Mikor milyen ráncok jelennek meg?
Bőröregedés évtizedei

Bár a bőr öregedése 20 éves kor után kezdődik és már akkor lehet lassítani, de a folyamat 35-40 éves kor felett gyorsul fel. Ettől kezdve egyre gyengébbé válnak a bőrt feszesen tartó rostok, lassul a sejtek regenerációja, egyre vékonyabbá válik a bőrszövet, ezáltal a bőr elveszíti rugalmasságát és a mimikai ráncok is egyre erősebbé, mélyebbé válnak. A bőr alatti zsírszövet is vékonyabbá válhat, így a korábban "feszesen" kitöltött részeknél lazábbá, lógóssá válhat a bőr. Emiatt van az, hogy a túlsúlyos emberek fiatalabbnak néznek ki idős korukban vékonyabb társaiknál.

Jellemzően 50 év körül jelennek meg a hiperpigmentáció miatti foltok (májfoltok) is. Ezt tulajdonképpen a bőrben lévő melanin túltermelődése okozza.


MIT TEGYÜNK, hogy megörizzük bőrünk fiatalos kinézetét?


A sejtek regenerációjának fokozását kell elérni, úgy, hogy segítjük a természetes kollagén termelést.


Fontos, hogy minél mélyebben hidratáljuk a bőrt! Ehhez a legmegfelelőbb anyag az olívaolaj, ami humán (emberi) lipidekhez nagyon hasonlító lipideket tartalmaz, ezért más növényi olajoknál mélyebbre a bőr alsó rétegeibe is eljut.


Kínálatunkból az olívaolajos családot ajánljuk:

APHRODITE Anti-Ageing bőrfeszesítő nappali krém

APHRODITE Tápláló, bőrfeszesítő éjszakai krém
Mivel a szemkörnyéket fedi a legvékonyabb bőrréteg, ezért fontos a szemránckrém, ami kollagén előállítását serkenti, tehát Q10 koenzimet, illetve anti-oxidánsokat tartalmaz.


Az EUPHORIA webáruház ajánlatából ilyen, a szamártejet (omega zsírsavakat) és olívaolajat is tartalmazó:


APHRODITE Anti-Pollution Ránctalanító és bőrvédő szemránc krémHa a bőröd száraz, akkor sokat javít a szamártej is. Bár zsírsavakkal van teli, a bőr bekenés

után nem lesz zsíros, az olívaolajos vivőanyagnak köszönhetően gyorsan és mélyen felszívódik a bőrbe. Válaszd ezt a krémünket, nem fogod megbánni, ráadásul praktikus nyomófejes kiszerelésének köszönhetően nem kell belenyúlnod a krémbe és nem fogsz véletlenül sem többet a bőrödre felvinni, mint amennyit szeretnél vagy amennyit szükséges:


APHRODITE Anti-Pollution Bőrnyugtató és bőrvédő nappali krém


12 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page