top of page
Keresés

Bio kozmetikum vagy natúr kozmetikum

Frissítve: 2020. febr. 13.

Sokszor van, hogy az ember nem tudja, hogy a kifejezés, amit annyian annyi helyen használnak, pontosan mit is jelent. Ilyenkor két dolgot tehet:

1. megpróbálja kitalálni a szövegkörnyezet alapján.

2. rákeres az interneten/könyvben

Akkor járunk rosszul, ha csak a szakma ismeri a pontos jelentést, mert annak eléggé alaposan utána kell járni, hogy kiderüljön.

Ebben az esetben a válasz egyszerű.


- A natúr = természetes jelentés takarja azt, hogy a kozmetikumokban nincs semmiféle mesterséges anyag, minden összetevő a természetben is fellelhető. Nem kerülhetnek natúrkozmetikumba olyan összetevők, amik allergiás reakciót válthatnak ki.

- A bio = már a növénytermesztésnél figyelembe kell venni bizonyos dolgokat. A termőföldet, amit addig nem biotermesztésre használtak, 2-3 évig is pihentetni kell hagyni, a vetőmagoknak is biotermelésből kell származniuk, a tápanyagpótlás és a növényvédő szerek alkalmazása során semmilyen műtrágyát és mérgező anyagot nem alkalmazhatnak.


Tehát a bio minősítés a legmagasabb tisztasági fokozatú natúrkozmetikumokat takarja.


Webshopunkban olívaolajos és szamártejes natúrkozmetikumok találhatók. A mézet és szamártejet nem tartalmazó termékek vegán (állati eredetű összetevőket nem tartalmazó) termékeknek minősülnek.

https://www.euphoriacosmetics.hu/


61 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page